Malzemeler

                                                   200 gr.dana bonfile 
                                                   2 adet orta büyüklükte kültür mantarı 
                                                   1 adet küçük boy soğan 
                                                   150 ml. Krema 
                                                   2 adet kornişon turşu 
                                                   1 YK  sıvı yağ 
                                                   10 gr. Tereyağ
                                                   50 gr. Fettucini makarna 

 

 

 

 

YAPILIŞI 

Bonfileyi yarım parmak kalınlığında açın veya kesin. Açtığınız ya da kestiğiniz bonfile yaprağından bir parmak uzunluğunda ince uzun şeritler çıkarın. Mantarları hafif nemli bezle silin. ( Asla yıkamayın), saplarını ayırın, ince ( slice) doğrayın, kornişon turşuları uzunlamasına dörde bölün, içlerini bıçakla alıp atın. Kalan etli kısımları ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Soğanı piyazlık ince doğrayın. Tavayı ocağa koyun ve altını yüksek ateşte açın, 1-2 dk. sonra tava iyice ısındığında 1  yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Isınmasını bekleyin. Bonfile dilimlerine tuz ve karabiber serpin.( Sezone edin) Hepsi tavaya değecek şekilde tavaya alın ve 1-2 dkdokunmayın. ( Etler üst üste gelmemeli, gelmesi halinde etler suyunu salar ki biz bunu istemeyiz). Etler, bir yüzü piştiğinde tavayı bırakırlar ve rahatça diğer tarafını çevirebilirsiniz. Eğer orta pişmiş seviyorsanız etin diğer tarafını tavada 30 sn. kadar tutun . Çok pişmişte yine 1-2 dk. bekleyin. Tereyağını ilave edin. Her iki taraf da tercihe göre piştiğinde etlerin üzerine bir tutam un serpin, çevirin ve tavadan alın. Et ve unun tavada bıraktığı lezzet kalıntılarını yemeğin içine katmak için tava ocaktayken 2-3 yemek kaşığı kadar suyu içine atın ve kalıntıları kazıyıp suya katın. Kremayı ilave edip karıştırın. 

Ayrı bir tavada mantarları 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tava iyice ısındıktan sonra yüksek ateşte 1-2 dksoteleyin. Tavadan mantarları alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ daha ilave edip soğanları yakmadan soteleyin. Mantar , soğan ve turşuları kremaya katın, ara sıra karıştırarak kremanın kıvam almasını sağlayın. En son etleri ve tabakta bıraktığı suyu ilave edin.Tuz ve karabiber kontrolünü yapın. Ocaktan alın. Fettucini makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dk. haşlayın, süzün ve bir kap içerisinde çok az tereyağı , tuz ve karabiberle harmanlayın. Tabağa makarnayı koyup hafifçe yayın ve üzerine soslu et dilimlerini yerleştirdikten sonra hafifçe sosundan dökün.